Ik ben Maaike Cafmeyer, samenwonend met een Nederlander die Frans heet en mama van twee fijne dochters: Bess en Martha. In de eerste plaats ben ik fulltime mama, maar daarnaast kennen mensen me vooral als actrice.

Authentiek zijn betekent voor mij dat je onder alle omstandigheden bent wie je bent en geen rol speelt. Het geeft een bevrijdend gevoel wanneer mensen niet zomaar doen wat hun omgeving van hen vraagt, maar heel gewoon zichzelf durven te zijn. Als acteur speel ik dagelijks een rol, al kan je die nooit helemaal los zien van wie je bent. Een rol geef je pas vorm door er ook een stuk van jezelf in te verwerken. En maskers opzetten, daar doe ik niet aan mee. Natuurlijk laat ik in het openbaar niet zomaar het diepste van mijn ziel zien, al zie ik dat eerder als een vorm van zelfbescherming.

Ook van anderen verwacht ik dat ze eerlijk tegen me zijn. Oneerlijkheid vind ik zo ondraaglijk dat het bijna aanvoelt als een aanslag op mijn lichaam. Mensen met autisme kunnen je niet bedriegen. Zij zijn eerlijk, geven open en oprecht hun mening, al is dat soms heel letterlijk en bijzonder direct. Toch kan precies die confrontatie je aanzetten tot nadenken over jezelf of om de dingen eens in een ander perspectief te plaatsen.

MIJN TIP OM AUTHENTIEKER TE LEVEN? hang geen beeld op van jezelf dat niet klopt met de werkelijkheid.