Hans

Hans Hendrikx is 25 jaar en heeft een ontwikkelingsleeftijd van 5 jaar.

Hij kreeg de diagnose autisme toen hij drie en een half jaar was. Een half jaar later maakte hij de overstap naar de autiwerking in het bijzonder onderwijs. De vaste structuur en juiste omkadering die hij daar kreeg bleken voor hem noodzakelijk.

Nu woont Hans tijdens de week in het Vriendenhuis samen met 12 andere jongvolwassenen met een beperking. In het weekend verblijft Hans thuis bij zijn ouders, broer en zus. Overdag gaat hij naar een dagcentrum.

Hans mag overal zichzelf zijn en wordt gestimuleerd en begeleid bij zijn ontwikkeling en activiteiten. Keuzes kan hij niet altijd zelf maken, maar er wordt natuurlijk zo veel mogelijk rekening gehouden met zijn interesses. Hij gaat naar de scouts, luistert vaak naar muziek en speelt hockey. Hij is graag bij zijn familie en vrienden. Hans is een erg gelukkige jongeman die overal levensvreugde uitstraalt. Hierdoor wordt hij door velen aanvaard zoals hij is: een vrolijke en opgewekte kerel die graag zijn zegje doet, ook al verloopt dat niet steeds volgens de ‘norm’.

Deel via: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest