Ik ben Dominique Van Malder, 39 jaar, theater- en televisiemaker en papa van een topzoon, Jack. Het liefste wat ik doe is spelen, in alle betekenissen van het woord. Verder probeer ik gelukkig te zijn in wat ik doe.

Authentiek zijn betekent voor mij: trouw zijn aan jezelf en je hart volgen; jezelf durven en mogen zijn; mensen inspireren door jouw authenticiteit. Mensen die ongegeneerd zichzelf zijn vind ik schoon. Ik laat me ook graag omringen door zulke mensen, omdat ik bij hen mijn eigenste zelf kan en wil zijn. En zij bij mij, hoop ik. Zelf probeer ik steeds authentiek, of liever, ‘Dominiquaans’, te zijn in de keuzes die ik elke dag maak. De ene keer lukt dat al beter dan de andere.

Ik ga over het algemeen ‘maskerloos’ door het leven. In sommige situaties draag ik dan weer wel een masker, omdat ik alleen mezelf kan zijn bij mensen waar ik me goed bij voel. Als ik me bijvoorbeeld triest voel, zal ik minder triest overkomen bij mensen die me droogweg ‘alles goed?’ vragen. Dat heeft dan te maken met de persoon die me wel of niet geïnteresseerd die vraag stelt. Op de scène draag ik natuurlijk vaak een masker, maar da’s op dat moment mijn job. Het is trouwens zo ontzettend leuk om af en toe iemand anders te mogen zijn. Dan is het daarna des te aangenamer om vollenbak jezelf te mogen zijn…

Mijn tip om authentieker te leven? Luisteren naar jezelf.